FPF M

Försvarets Personaltjänstförening mitt i Sverige - Överallt och Alltid

Mitt personaltjänstförening har sitt säte i Stockholm men verkar från Dalarna i Nordväst till Småland i Sydöst samt Gotland.

Totalt har vi 19 hemvärnsbataljoner som vi skall bemanna med C S1 och personalvårdsbefäl.

Vårt mål är att ha nöjda medlemmar och vi försöker jobba för och tillsammans med våra medlemmar.

Du behöver inte ha ett hemvärnsavtal för att vara medlem hos oss på FPF M utan du kan ha ett genuint intresse av Försvarsmakten och i synnerhet av personaltjänst. 

Vi genomför olika seminarier i olika områden som intresserar våra medlemmar, och vi tar tacksamt emot idéer från er.

Just nu planerar vi för vårens digitala föreläsningar inom till exempel krisstödsverksamhet.

Som alla andra så strävar vi att växa och knyta till oss nya medlemmar.

Du som är intresserad skall anmäla intresse till fpfm@fpf.a.se samt betala in 100 kronor på PlusGiro: 18 02 46 – 1.

Glöm inte att uppge fullständiga kontaktuppgifter.

/Styrelsen FPF M

HÄNT I RIKETS MITT VÅREN 2023

FÖRENING MITT:s TREVLIGA ÅRSMÖTE I FALUN

Styrelsen för Försvarsmaktens Personaltjänstförbund förening Mitt valde i höstas att årsmötet skulle genomföras I Falun 2023 som en markering att vår förening samlar medlemmar från hela militärregion Mitt (MR M) som idag omfattar 11 Hv-bataljoner och området kan växa då en anpassning framöver skall ske till de nyligen beslutade civilområdena.

Planen förverkligades och årsmötet hölls på Dalregementet I13 på kasern C, där vi också fick låna ett logement att sova över i och beställd frukost låg klar i pentryt då vi anlände.

I inbjudan till årsmötet erbjöds det transport till/från Falun med minibuss från Stockholm och två olika rutter planerades för att passera så många städer som möjligt. När anmälningstiden hade utgått så kvarstod bara det östliga alternativet via Uppsala, Gävle, Sandviken och Hofors.

Årsmötet besöktes av FPFs centrala ordförande Anders Lindström (fd rikshemvärnschef) som också satt som ordförande på föreningens årsmöte. Inga överraskningar på årsmötet och den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet och en ny styrelse valdes som nu skall jobba framåt.

Efter årsmötet så återsamlades alla nere på den fina officersmässen där vi fick egen tid att gå runt och titta på allt fint innan vi samlades och mässofficeren berättade några valda delar ur mässens historia fram till dess att överste Ronny Modigs som är chef på Dalaregementet anlände och tog över. Han berättade om hur det är att starta upp ett nytt regemente och efter ca 20 min som fängslade åhörarna så vinkar mässofficeren att sillen är framställd och önskar oss välkommen till bords, vilket lät trevligt.

Sillen plockade man själv i en liten buffé och sedan gick man in i matsalen där det var dukat och övriga som redan fått sin sill stod och väntade. Då alla anlänt med sina sill assietter så informerades vi om att traditionen är att man på denna mäss intar sillen stående. Och man inleder alltid med samma nubbevisa och chefen själv tog ton. Sedan var det bara för oss gäster att bidra så att nubben blev urdrucken genom att framföra våra egna favoritvisor.

Middagen åts sedan sittande och det serverades kött och potatis och stämningen var god.

Som vanligt på en mäss så satt vi till slut i insuttna och sköna fåtöljer och soffor då det var dags för kaffe & kaka och trevliga samtal med kollegor.

NER I GRUVHÅLET 

Dag två var det guidad visning av Falu (koppar) gruva, en fantastisk upplevelse och berättelse om Sveriges tid som stormakt – tänk om man fått hela denna berättelse i skolan.

C Dalregementet Överste Ronny Modigs

Sillen intas stående

Officersmässen I13

Guidad tur ner i Falu Koppargruva